Базата


„Лудогорец Арена” – футболният храм на Североизтока

Име: „Лудогорец Арена”
Капацитет: 6000 места
ВИП зона: 100 места
Видеонаблюдение: 70 камери
Входове: 7 бр.
Паркинги: 3 броя„Лудогорец Арена” е официалният стадион на „Лудогорец”. Съоръжението, което е било построено в средата на 50-те години на миналия век, беше реконструирано през лятото на 2011 г. и в момента отговаря на всички критерии за приемане на мачове от елитната футболна група на България. Амбициите на инвеститорите са скоро той да отговаря на стандартите на УЕФА за клас 4. Паралелно с изграждането на модерен стадион, клубът започна строеж на тренировъчна база, която ще разполага с два типа терени – с естествена и с изкуствена настилка. Базата ще разполага с модерен възстановителен и рехабилитационен център и администрация.

Ремонтът на „Лудогорец Арена” стартира паралелно с възраждането на футболния клуб „Лудогорец”. Реновирането на съоръжението започна в началото на 2011 г., но сериозните инвестиции бяха направени веднага след приключването на сезон 2010/2011 г. Ден след като „Лудогорец” вдигна шампионската купа на Източната Б група тежките машини атакуваха съоръжението и за броени дни теренът беше изкопан с цели 3 м. Веднага след това беше направен дренаж, отоплителна и отводнителна система. В средата на август 2011 г. фирма „Онтарио” започна полагането на тревното покритие.

Чети повече...


ПАРАЛЕЛНО СЪС СТРОЕЖА НА НОВИЯ ТЕРЕН ЗАПОЧНА И РЕНОВИРАНЕТО НА ТРИБУНИТЕ. Беше оформен изцяло нов сектор в южната страна на стадиона. Там е новото място на ултрасите на „Лудогорец”. Новият сектор е с капацитет 700 места, част от които правостоящи. Разширен беше и секторът за гостуващата агитка. В момента нейният капацитет е около 1000 души.

През лятото на 2011-а за първи път на централната трибуна беше изградена и козирка, която покрива модерната Вип зона. Местата за официалните гости на „Лудогорец арена” и медиите вече са близо 100.

На централната трибуна също бяха създадени отлични условия за зрителите. Специфичното за „Лудогорец Арена” е, че от всяка точка на стадиона има перфектна видимост към футболното поле. Съоръжението напомня класическа арена, в която зрителите са максимално близо до играчите. Делят ги, обаче, не огради, а предпазна височина.

Сред екстрите за зрителите са и модерните санитарни възли. В момента на всеки 150 човека има тоалетна и възможност за освежаване.

Пропусквателният режим на „Лудогорец Арена” също е на доста високо ниво. Най-масовият сектор – В има два входа. Същото важи и за централната трибуна. За нея достъпът е през секторите А и Б. Феновете в сектор „Д” имат самостоятелен вход. Същото важи и за гостуващата агитка. Подходът за нея пък позволява да се изгради солидна буферна зона и така да няма досег между публиката на двата отбора. Огромно достойнство на „Лудогорец Арена” е, че той може да се изпразни само за 3 минути. Освен входовете и изходите на стадиона към терена има и достатъчно на брой аварийски врати, които позволяват на публиката при природен катаклизъм или бедствие да се евакуират на терена, който се приема за най-безопасното място в такива моменти.„ЛУДОГОРЕЦ АРЕНА” разполага и с модерно видеонаблюдение, което допълнително повишава сигурността на зрителите. Камерите са настроени така, че да улавят дори и най-дребните форми на вандалщина и хулиганско поведение по трибуните. Видеоочите са способни да засекат не само хвърляне на предмети, но и опит да се влезе на стадиона с фалшиви пропуски. Вече има изградена ефективна система за работа с полицията и още при самото откриване на стадиона бяха засечени и осъдени нарушители на обществения ред. Същите ще бъдат идентифицирани от видеонаблюдението при последващи опити да влязат на стадиона.

Сред другите новости на „Лудогорец арена” е изграденият модерен център, откъдето се командва електронното табло и озвучителната система. Електронното табло е без аналог в България. Разполага с отлични възможности за излъчване на видеоматериали, включително и директно предаване на срещата, която се играе в момента.

„Лудогорец Арена” разполага още с три паркинга, единият от които е само за представителите на медиите. На стадиона има оборудвана конферентна зала и високоскоростен интернет, което създава допълнителни удобства за медиите. Възстановителният център също е една от екстрите на „Лудогорец Арена”. В него има сауна, джакузи, басейн и масажни зали, които се ползват от представителния отбор на „Лудогорец”.


Официално откриване...

 

Macron СИБАНК Happy Fly Advance Insurance Solutions Broker Jsc Balkan AD Vivacom A.S.A. Prista Oil Makao
За феновете
Клубните карти за сезон 2014-15 са вече в продажба. Научете повече...
Класиране
А група
7-ми кръг
1. ЦСКА 16
2. Ботев (Пловдив) 14
3. Литекс 13
4. ПФК Лудогорец 12
5. Берое 12
6. Локомотив (София) 11
7. Левски 10
8. Марек 7
9. Локомотив (Пловдив) 6
10. Славия 5
11. Черно море 5
12. Хасково 4
13. 0
14. 0